سندروم گیرافتادگی شانه چیست؟

سندروم گیرافتادگی شانه به طور معمول اتفاق می افتد بنابراین اطلاع از دلایل و راه های درمان آن به شما برای جلوگیری از بروز گیرافتادگی شانه کمک بسزایی میکند.
سندروم گیرافتادگی شانه چیست؟

به گزارش پارسینه به نقل از ایسکانیوز، سندروم گیرافتادگی شانه؛ نتیجه چرخشِ نامناسب شانه است که باعث می شود شانه آسیب ببیند و ورم و ملتهب شدن قسمت های داخلی بین مفصل شانه باعث ایجاد درد و حساسیت شود.

این سندروم زمانی اتفاق می‌ افتد که قسمت بالا و بیرونی شانه روی قسمت چرخشی کشیده می شود و درد و حساسیت را به وجود می آورد. اگر این قسمت آسیب ببیند؛ ورم کرده و ممکن است سیاه هم شود و به دیگر قسمت ها انتقال پیدا کند. در واقع آن قسمت چرخشی که توسط استخوان احاطه شده است‌، چرخشش دچار مشکل خواهد شد. در این قسمت قصد داریم در مورد این موضوع توضیح دهیم.

دیگران چه می خوانند:

چه افرادی به این سندروم مبتلا می‌ شوند؟

افرادی که ورزش های حرفه ای انجام می دهند و ورزشِ آن ها با چرخش شانه انجام می شود، مثل شنا، بیسبال، والیبال و تنیس، بیشتر در معرض خطر سندروم گیرافتادگی شانه هستند یا مثلاً افرادی که پنجره می شویند یا نقاشی می کنند، به خاطر حرکت چرخش شانه هم بیشتر از بقیه در معرض خطر می باشند. افرادی هم که ممکن است از جایی سقوط کنند، و روی شانه شان می افتند، در معرض خطر هستند.

سندروم گیرافتادگی شانه چقدر رواج دارد؟

این سندروم 44 الی 65 درصد از شکایت‌ های درد شانه را شامل می‌ شود.

علل سندروم گیرافتادگی شانه

تاندون این قسمت پاره شده یا ورم می کند که به خاطر استفاده بیش از حد از آن و انجام یک حرکت تکراری است. این اتفاق برای فرد می‌ افتد و ورم و التهاب این ناحیه به خاطر مایعی که درون آن وجود دارد که بین تاندون و قسمت چرخشی شانه است، مشکلاتی را برای او ایجاد می‌ کند و این سندروم به وجود می‌ آید.

علائم سندروم گیرافتادگی شانه

علائم آن شامل موارد زیر است:

احساس درد هنگامی که دستان تان را بالای سرتان می برید.

احساس درد هنگام بالا بردن دست یا پایین آوردن آن بعد از پوزیشن به سمت بالا.

درد یا سوزش در قسمت جلوی شانه.

دردی که از قسمت جلوی شانه به قسمت کناره بازو می‌ رود.

در هنگام دراز کشیدن روی ناحیه مورد نظر، توانایی خواب فرد به هم می‌ ریزد.

وقتی که دست تان را پشت کمر می برید، دردِ بازو یا شانه و سفتی این ناحیه اتفاق می افتد.

تشخیص سندروم گیرافتادگی شانه

متخصص و درمانگر سوابق پزشکی شما را بررسی می‌ کند. شما را به صورت فیزیکی معاینه می‌ نماید. درد یا سوزش را مورد آزمایش قرار می دهد؛ همچنین طیف حرکاتی که می توانید با شانه یا دست تان انجام دهید و قدرت این ناحیه را نیز بررسی می‌ کند.

ممکن است سوالاتی در مورد حرکات تکراری دست از شما بپرسد. خواهد پرسید که چه دارویی مصرف می‌ ‌کنید و چه اقداماتی را تا به حال در پیش گرفته اید؛ سپس آزمایش اشعه ایکس این را انجام می دهید. اگر لازم باشد؛ برای تان ام آر آی یا سونوگرافی هم تجویز می کند.

سندروم گیرافتادگی شانه چگونه درمان می شود؟

فیزیک درمانی یکی از مهم ترین درمان هایی است که برای سندروم گیرافتادگی شانه استفاده می‌ کنند. در اکثر موارد فرد برای این نوع درمان؛ یک تمرین را آموزش می بیند تا یاد بگیرد که چگونه این تراپی را انجام داده و خودش هم در خانه این روش‌ ها را در پیش بگیرد.

تمرینات کششی برای افزایش طیف حرکات شانه در نظر گرفته می شود. هر چقدر که درد کاهش پیدا کند، فرد راحت تر می تواند زندگی کند و طیف حرکات او گسترده‌ تر می‌ شود.

همچنین یخ را به مدت 20 دقیقه در روز؛ روی شانه قرار می‌ دهند.

اگر درمانگر موافق باشد؛ برای تان ایبوپروفن یا ناپروکسن تجویز می کند تا دردتان تا حدِ زیادی بهبود پیدا کند.

برای درد های شدید تر نیز ممکن است دارو های ضد التهاب یا تزریق کورتیزون را تجویز کند.

همچنین در طول درمان، یکسری حرکات که وضعیت شانه را بدتر می کند را ممنوع خواهد کرد.

اگر درمان های غیر جراحی جواب ندهد و درد بهبود پیدا نکند، احتمالاً جراحی را به شما پیشنهاد می دهند.

سندروم گیرافتادگی شانه چیست؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟