کودکان ؛مزایا و معایب عسل

برای بزرگسالان، عسل یک شیرین‌کننده طبیعی خوشمزه و جایگزین مناسبی برای شکر در چای، شیرینی‌های خانگی و کاسه‌های جو دوسر صبحگاهی است. اما آیا می‌دانستید که عسل برای کودکان زیر ۱ سال بی‌خطر نیست؟
کودکان ؛مزایا و معایب عسل

دکتر کیمبرلی چربوک، متخصص اطفال، توضیح می‌دهد که چرا عسل برای نوزادان ایمن نیست، خطرات مرتبط با آن چیست و چه زمانی می‌توان عسل را به رژیم غذایی کودک معرفی کرد.

چرا نوزادان نمی‌توانند عسل بخورند؟

دیگران چه می خوانند:

عسل ممکن است حاوی هاگ‌های باکتری کلستریدیوم بوتولینوم باشد. این هاگ‌ها می‌توانند بوتولیسم نوزادی ایجاد کنند، که نوعی مسمومیت غذایی شدید است و سمومی تولید می‌کند که بر عملکرد اعصاب تأثیر می‌گذارند و ممکن است به فلج عضلات اسکلتی منجر شوند.

دکتر چربوک هشدار می‌دهد: «اگرچه این موضوع برای بزرگسالانی که دستگاه گوارش بالغ‌تری دارند مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند مشکلات جدی سلامتی در نوزادان ایجاد کند.»

علائم بوتولیسم در نوزادان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • یبوست.

  • دشواری در مکیدن.

  • افتادگی پلک‌ها.

  • گریه ضعیف.

  • ضعف یا شل شدن عضلات.

  • مشکلات تنفسی.

شایان ذکر است که بوتولیسم نادر است و به‌طور میانگین 110 مورد در سال در ایالات متحده گزارش می‌شود. اما در صورت وقوع، می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد.

اگر نوزادتان عسل خورده و شروع به نشان دادن هر یک از این علائم کرد، فوراً با ارائه‌دهنده خدمات درمانی خود تماس بگیرید.

دکتر چربوک تأکید می‌کند: «اگر علائم شدید یا قابل توجهی مشاهده می‌کنید، با اورژانس تماس بگیرید یا فوراً به اورژانس مراجعه کنید.»

آیا نوزادان می‌توانند عسل پخته شده بخورند؟

اگر معمولاً از عسل به‌جای شکر در محصولات پختنی استفاده می‌کنید، ممکن است کنجکاو باشید که آیا حرارت عسل را برای نوزاد ایمن می‌کند یا خیر. اما ریسک نکنید.

دکتر چربوک توصیه می‌کند: «من معمولاً توصیه می‌کنم از تمام انواع عسل، چه فرآوری‌شده و چه خام، برای نوزادان اجتناب کنید، حتی اگر به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده در غذاهای پخته یا فرآوری‌شده باشد. زیرا هاگ‌های کلستریدیوم بوتولینوم نسبتاً در برابر حرارت مقاوم هستند.»

به بیان ساده: نه. عسل برای نوزادان، تحت هر شرایطی، مناسب نیست.

چه زمانی می‌توان به نوزادان عسل داد؟

پس از اولین تولد فرزندتان، دادن عسل به آن‌ها ایمن محسوب می‌شود. بیشتر موارد بوتولیسم نوزادی در نوزادان زیر 6 ماه رخ می‌دهد، بنابراین صبر کردن تا 12 ماهگی فرصتی برای تکامل بیشتر دستگاه گوارش آن‌ها فراهم می‌کند.

با این حال، نوزاد شما به عسل نیاز ندارد. به‌طور کلی، بهتر است از دادن غذاهایی با قندها و شیرین‌کننده‌های افزودنی به نوزادان خودداری کنید.

دکتر چربوک خاطرنشان می‌کند: «آن‌ها غیرضروری هستند و ممکن است به افزایش وزن بیش از حد و پوسیدگی دندان منجر شوند. علاوه بر این، نوزادان فرصت‌های زیادی برای تجربه طعم‌های شیرین در غذاهای طبیعی مانند میوه‌ها دارند.»

آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند که به کودکان زیر 2 سال غذاهای حاوی قند افزودنی ندهید. بنابراین، به‌جای آن برای کوچولویتان توت‌فرنگی یا انگور خرد کنید و این را بهانه‌ای برای نگه داشتن شیرینی‌های پختنی برای خودتان بدانید!

نکاتی برای معرفی عسل به کودکان برای اولین بار

وقتی فرزندتان به اندازه کافی بزرگ شد که عسل را امتحان کند، می‌توانید آن را مانند سایر چاشنی‌ها در مقادیر کم و همراه با غذایی که از قبل دوست دارد، معرفی کنید.

می‌توانید:

  • آن را به ماست اضافه کنید.

  • روی نان تست یا غلات بریزید.

  • به‌عنوان دیپ برای برش‌های سیب استفاده کنید.

  • به جو دوسر اضافه کنید.

  • روی وافل یا پنکیک بریزید.

عسل به‌عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی گیاهی با مقداری خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی می‌تواند گزینه بهتری نسبت به شکر معمولی باشد. اما همچنان شکر است. در سال اول زندگی کودک آن را از رژیم غذایی او دور نگه دارید و پس از آن، به‌صورت کم‌مقدار برای لذت بردن از زندگی به‌کار ببرید.

منبع: https://health.clevelandclinic.org/when-is-it-safe-to-give-honey-to-my-baby

کودکان ؛مزایا و معایب عسل

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟