پاسخ رئیس سازمان حج و زیارت به شبهات پیرامون هزینه سفر به سرزمین وحی و عتبات عالیات

رئیس سازمان حج و زیارت در نشست فراکسیون حج و زیارت به شبهات ایجاد شده پیرامون هزینه سفر به عتبات عالیات و نحوه برگزاری مراسم اعزام زائران به سرزمین وحی پاسخ داد.
پاسخ رئیس سازمان حج و زیارت به شبهات پیرامون هزینه سفر به سرزمین وحی و عتبات عالیات

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نشست فراکسیون حج و زیارت مجلس ظهر امروز (یکشنبه 25 اردیبهشت) با حضور حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و رضایی معاون حج و رحمانی معاون عتبات این سازمان به منظور پاسخ به شبهات ایجاد شده پیرامون هزینه سفر به عتبات عالیات و نحوه برگزاری مراسم اعزام زائران به سرزمین وحی برگزار شد.

آزادیخواه: فراکسیون حج و زیارت برای روان سازی فرآیند اعزام زائران به سرزمین وحی تلاش می‌کند

دیگران چه می خوانند:

احد آزادی خواه رئیس فراکسیون حج و زیارت در ابتدای این نشست گفت: حج امسال یک مختصاتی دارد که با سال های قبل متفاوت بوده و ممکن است در سال های آتی نیز این شرایط را نداشته باشد، چرا که به دلیل دو سالی که با شیوع کرونا درگیر بودیم، مراسم حج برگزار نشد، بنابراین امسال با مشارکت بعثه، زائران به سرزمین وحی اعزام می شوند.

وی تصریح کرد: فراکسیون حج و زیارت که از مجلس قبل تاکنون فعال شده و در مقوله حج به ویژه زیارت فعالیت می کند، ظرفیت خوب و تاثیرگذاری در این حوزه است و با نیت روانسازی امور مضاعدت و مساعدت فعالیت می کند تا بتوانیم هم در مجلس و هم در دولت برای تسریع روند بهره مندی مردم از معنویات این سفر دست به دست هم دهیم تا مردم از ظرفیت سرشار مقوله زیارت به خوبی بهره مند شوند.

رئیس فراکسیون حج و زیارت، انتخاب معاونان جدید این سازمان را اقدام مثبتی دانست، چرا که آنها تجربیات خوبی از فعالیت در حوزه پارلمان دارند.  

آصفری: ضرورت آماده سازی فرودگاه اراک برای اعزام زائران به سرزمین وحی

محمدحسن آصفری نیز در این نشست افزود: متاسفانه از گذشته انحصار برگزاری سفر به سرزمین وحی در اختیار شرکت شمسا بوده، بنابراین ما در مجلس دوم طرح تحقیق و تفحص از این شرکت را کلید زدیم، اما به دلایلی متوقف شد.

وی خطاب به رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: چرا در شرایط کنونی، زائران باید برای سفر حج مبالغی بین 35 تا 37 میلیون تومان بپردازند؟ ضمن اینکه با توجه به اینکه از همه استان ها به سرزمین وحی پرواز صورت می گیرد، چرا نباید فرودگاه اراک برای تحقق این امر آماده سازی شود آنهم در شرایطی که ما در گذشته توافقی در این زمینه با رئیس سازمان حج و زیارت وقت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم؟

محمد علی پور افزود: با توجه به اینکه به مدت 2 سال زائران به سرزمین وحی اعزام نشدند، بنابراین امسال فرصت مناسبی برای ایجاد ارتباط بین زائران ایرانی و سایر ملل دنیا فراهم شده است تا از این طریق تفکر انقلابی خود را ترویج کنند.

طاهری: تیم عملیاتی مراسم حج باید از 6 ماه قبل آماده می شدند

مصطفی طاهری عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس با انتقاد از فاصله بین ثبت نام زائران تا اعزام آنها به سرزمین وحی و کمرنگ شدن آماده سازی برای این سفر افزود: با توجه به اینکه بخش اعظمی از جمعیت زائران سرزمین وحی جوان هستند، بنابراین لازم است در این بازه زمانی باقی مانده بعثه برنامه ریزی خوبی برای جبران کمبودها حین سفر به خصوص در مدینه داشته باشد.

وی یادآور شد: ما نباید مردم را درگیر آماده سازی برای سفر به حج کنیم، چرا که حداقل باید ماه ها قبل تیم عملیاتی این سفر آماده و اقدامات اجرایی انجام می شد، بنابراین با توجه به اینکه ایران پیوسته در سفر به حج سرآمد بوده است، امیدواریم در این سفر نیز در جبران عقب ماندگی ها پیشتاز باشد.

عنابستانی: ضرورت ارائه خدمات آموزشی به زائران فرهیخته جهت همکاری با کاروان‌ها

علی اصغر عنابستانی ضمن تشریح مناسک حج تمتع خود در سال 93 و مکتوب کردن خاطرات خود در این زمینه افزود:  نکته مهم در رابطه با این سفر این است که کشور میزبان متخاصم بوده و خود را در حوزه فرهنگی به شدت نشان می دهد، به طوری که بخشی از حجاج با یقین رفته و با شک باز می گردند، بنابراین در شرایط کنونی که دوره فطرت ایجاد شده است، لازم است از بین حجاج فرهیخته تعدادی را انتخاب کرده و به آنها خدمات آموزشی ارائه شود و مشوق هایی نیز برای این افراد در نظر گرفته شود تا در جهت ترویج فرهنگ صحیح انجام مناسک حج فعالتر عمل کنند.

جعفری: چرا مرز زمینی عراق بسته است

امیرقلی جعفری بروجنی با بیان اینکه در شرایط خاصی قرار گرفته ایم، افزود: چرا در مورد سفر به عتبات عالیات که بزرگترین ظرفیت است، از این پایگاه مطلوب شیعه به خوبی استفاده نمی شود؟ کما اینکه بلیط های این سفر به شدت گران هستند، از سوی دیگر مسیر سفر زمینی آن نیز بسته است، آن هم در شرایطی که برخی امکان سفر هوایی به عتبات عالیات را ندارند.

وی با انتقاد از اینکه سازمان حج و زیارت پویایی لازم را ندارد، تصریح کرد: هم اکنون می طلبد از این ظرفیت بی بدیل از طریق برنامه ریزی منسجم به بهترین شکل استفاده شده و با کاهش هزینه سفر و تامین امکانات لازم برای زائران ابهامات موجود برطرف شود.

بشیری: چرا هزینه سفر به عتبات عالیات تصاعدی است

فرهاد بشیری نیز در این جلسه با انتقاد از اینکه هزینه های سفر به عتبات عالیات تصاعدی شده است، ضمن اشاره به گلایه شدید مردم در این زمینه افزود: سازمان حج و زیارت چه اقدامات فرهنگی برای سفر به عتبات عالیات و حتی سفر به سرزمین وحی انجام داده است؟

وی تصریح کرد: هم اکنون لازم است بعثه نیز برنامه ریزی دقیقی در این رابطه داشته باشد، ضمن اینکه با آموزش زبان عربی در حد به کارگیری کلمات کاربردی به زائران اقدام کنند.

نقدعلی: چرا باید هزینه سفر به کربلا گرانتر از سفر به ترکیه باشد

محمدتقی نقدعلی با یادآوری توفیق سفر حج تمتع به خانه خدا افزود: اغلب زائران سرزمین وحی با نیاز معنوی وافر به این سفر می روند، اما اغلب روحانیون کاروان تنها به ارائه احکام می پردازند و این در حالی است که لازم است پا به پای زائران مخصوصاً در مشائر عظام، مشئر، عرفات و منا آنها را همراهی کنند.

وی تصریح کرد: آنچه مسلم است روحانیون باید در تمام مراحل انجام مناسک حج و حتی داخل هتل ها، زائران را برای بهره مندی معنوی و ارتقای اعتقاداتشان آماده سازی کنند، چرا که در عربستان بحث کتاب های انحرافی و شبهاتی که وهابیون دارند، مطرح است.

نقدعلی یادآور شد: هم اکنون برای مردم و منتقدان قابل درک نیست که چطور می شود هزینه سفر به ترکیه 4 میلیون تومان و هزینه سفر به کربلا بین 8 تا 12 میلیون تومان باشد!؟ بنابراین لازم است با وارد کردن علاقمندان به تسهیل زیارت، تدبیری حاکمیتی در این زمینه اندیشیده شود، بنابراین ما نیز در فراکسیون حج و زیارت از این آمادگی برخورداریم که برای تحقق این امر اطلاع رسانی کرده و فراخوان بدهیم.

تقوی: سفر حج باید فرصتی برای ترویج فرهنگ انقلابی باشد

سیدرضا تقوی با بیان اینکه حج یکی از ارکان اسلامی بوده که سه مقطع دارد، خطاب به رئیس سازمان حج و زیارت افزود: شما برای این سه مقطع که به مقطع قبل از اعزام، مقطع حین انجام مناسک در سرزمین وحی و مقطع بعد از بازگشت از مناسک حج ، باز می گردد، چه برنامه ای دارید؟ آیا قرار است تنها به آموزش احکام در کاروان ها بسنده کنید؟

وی تصریح کرد: شما باید به گونه ای برنامه ریزی کنید که قبل از انجام حج به درستی فرهنگ سازی شده و از ظرفیت این سفر به عنوان یک جریان قوی فرهنگی به نفع دیانت و انقلاب استفاده شود و لازم است در این زمینه سهم هر کدام از بخش های آموزش و فرهنگی اعم از صداوسیما، رسانه ها، روحانیت، آموزش و پرورش و دانشگاه ها مشخص باشد تا نتیجه این سفر به کاهش آسیب های اجتماعی منتهی شود.

تقوی خطاب به حسینی ادامه داد: آیا با وزارت امور خارجه برای برقراری دیپلماسی حج مذاکره کرده اید؟ چرا که این جزو اعمال سیاسی حج بوده که مشخص کند بعثه ایران باید چگونه با بعثه های سایر کشورها ارتباط برقرار کند. همچنین لازم است در این زمینه تفکر تشکیلاتی داشته باشیم تا جایی که روحانیون درخصوص بازگشت حجاج از سفر نیز برنامه داشته باشند و به گونه ای به آنها آموزش دهند که از تشریفات دوری کنند.

رشیدی: امسال برای سفر حج از مدیران باتجربه استفاده کنید

محمد رشیدی با بیان اینکه آموزش به روز و تاثیرگذار درخصوص سفر حج باید جدی گرفته شود، افزود: این موضوع برای مدیران اسبق تبدیل به کلیشه شده بود که زیبنده حج نیست، ضمن اینکه بعد از گذشته 2 سال که زائران به دلیل شیوع کرونا به سرزمین وحی اعزام نشدند، در این حوزه چالش هایی وجود دارد، بنابراین لازم است امسال از مدیران باتجربه استفاده کنیم.

پاکمهر: ضرورت توجه به رعایت نکات کرونایی در فرآیند برگزاری مراسم حج

سیدمحمد پاک مهر خطاب به رئیس سازمان حج و زیارت افزود: بعد از توقف دو ساله ای که برای برگزاری این سفر اتفاق افتاد، چه میزان احتمال می دهید که کرونا رفع شده و مشکلی برای زائران ایجاد نمی شود؟ بنابراین لازم است حداقل به شناسایی بیماران کرونایی بپردازید، همچنین مقدمات و تجهیزات لازم برای مقابله با کرونا را فراهم کنید تا با یک فاجعه انسانی مواجه نشویم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: هم اکنون مقامات عربستان سعودی اعلام کردند که زائران باید دو دوز واکسن آسترازنکا یا سینوفارم تزریق کرده باشند و این در حالی است که اغلب زائران ایران واکسن برکت و پاستوکووک تزریق کرده اند، بنابراین احتمال دارد که تست آنتی بادی تعدادی از زائران مثبت شده و در این شرایط کشور میزبان آنها را دو هفته قرنطینه خواهد کرد.

منتظری:  تجربیات سفر حج باید در اختیار حج اولی ها قراربگیرد

غلامرضا منتظری با بیان اینکه هر چقدر آموزش برای زائران سرزمین وحی عملیاتی تر شود، آثار مطلوب تری دارد، افزود: برخی استان ها در این زمینه الگوی مطلوبی دارند که صرفاً برای حجاج هم نیست، برای اردوهای دانش آموزی در این فضای تربیتی نیز استفاده می شود، کما اینکه این فضا در استان گلستان فراهم شده است، اما ناقص بوده و انتظار داریم حمایت کنید تا کامل شود.

عضو فراکسیون حج و زیارت تصریح کرد: گردآوری تجارب موفق برای استفاده بهینه از فرصت سفر حج که باید مورد آسیب شناسی نیز قرار گیرد، یکی از ظرفیت های خوبی است که می تواند در اختیار حج اولی ها قرار گیرد.

شریعتی: هزینه سفر حج در این شرایط اقتصادی تبلیغات منفی به همراه دارد

مالک شریعتی نیاسر افزود: هزینه سفر حج باید متناسب با استطاعت مردم باشد و هر چقدر کم هزینه تر و با تشریفات کمتر برگزار شود، به جنبه معنوی مردم کمک کرده و مانع از تبلیغات منفی در این حوزه می شود.

حسینی: کاهش مدت زمان اقامت زائران در سرزمین وحی از 38 روز به 28 روز

حسینی رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه فراکسیون حج و زیارت بازویی برای این سازمان است، افزود: ما موضوع گرانی بلیط های سفر به عتبات عالیات در شورای عالی حج به ریاست آقای رئیسی را مطرح کردیم و در این زمینه چالشی بین ما و وزارت راه و شهرسازی وجود داشت ، بنابراین وزارت راه و سازمان هواپیمایی در پاسخ به این سوال که چرا سفر به سواحل دریای سیاه و مدیترانه با قیمت کمتری نسبت به عتبات عالیات برگزار می شود، این پاسخ داده شد که دولت ترکیه برای پروازها سوبسیت پرداخت می کند و در کنار آن از سودی که گردشگران در قالب دلار به این کشور می رسانند استفاده می کنند اما در عراق به این دلیل که فرودگاه های این کشور خصوصی بوده از زائران عوارض دریافت می کنند.

وی در ادامه به تشریح نحوه مذاکره مسئولان سازمان حج و زیارت ایران با رئیس فرودگاه نجف، رئیس جمهور و وزرای فرهنگ، کشور و بهداشت عراق پیرامون دلیل گرانی سفر زائران ایرانی به این کشور پرداخت و تصریح کرد: واقعیت این است که هر مسافری که وارد فرودگاه نجف شود 60 دلار عوارض پرداخت می کند به غیر از آن هزینه سوخت هواپیما نیز در فرودگاه های این کشور 30 تا 50 درصد گران تر از فرودگاه های کشورهای منطقه است.

رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی راه حل این مشکل را راه اندازی سریع تر فرودگاه کربلا و گشایش مرزهای زمینی دانست.

حسینی با بیان اینکه موردی که پیرامون شرکت شمسا مطرح شد برطرف شده است، ادامه داد: در مورد سفر به سرزمین وحی سال 99 تعداد 74 هزار و 500 نفر ثبت نام کردند و هزینه این سفر را با دلار 9 هزار تومانی که دولت وقت تخصیص ارز داد پرداخت کرده بودند. از سوی دیگر عربستان سعودی هزینه ها را 15 درصد کرده است ضمن اینکه ما باید یک سری هزینه های تکلیفی برای بیمه و درمان زائران نیز بپردازیم آن هم در شرایطی که عربستان سعودی اعلام کرده است که ایران به هیچ وجه حق ارسال دارو به این کشور را ندارد و باید داروهای مورد نیاز خود را در کشور مقصد تهیه کند.

وی تاکید کرد: ما برآورد کردیم و به این نتیجه رسیدیم که در چنین شرایطی زائران علاوه بر 35 میلیون تومان باید مبلغ 10 میلیون تومان بیشتر بپردازند بنابراین با بخش های مختلف مذاکره کرده و از آن ها تخفیف گرفتیم کما اینکه از بانک ملی خواستیم یک مبلغی را در قالب هدیه به زائران بپردازد و این بانک در نهایت به ازای هر زائر مبلغ 2 میلیون و 400 هزار تومان پرداخت کرد.

رئیس سازمان حج و زیارت در رابطه با محدودیت هایی که عربستان سعودی در خصوص سن و واکسیناسیون برای زائران ایرانی در نظرگرفته است، افزود: براساس اعلام مقامات سعودی زائران نباید سنشان بالاتر از 65 سال باشد و این در حالی است که 22 هزار نفر از زائرانی که 35 میلیون نیز پرداخت کرده اند بیش از 65 سال دارند از سوی دیگر آن ها در عمل با اعلام اینکه هرکدام از زائران باید واکسن های آسترازنکا یا سینوفارم تزریق کرده باشند در این زمینه محدودیت ایجاد کردند چرا که حدود 6 هزار و 500 نفر از زائران واکسن برکت تزریق کرده اند که عربستان آن را قبول ندارد و حدود 4 هزار نفر نیز واکسن تزریق نکرده اند که به آن ها پیامک دادیم تا برای این سفر واکسن تزریق کنند بنابراین لازم است وزارت بهداشت و درمان برای 6 هزار و 500 نفری که واکسن برکت تزریق کرده اند چاره اندیشی کنند.

وی در ادامه از ایجاد سامانه زائریاب برای پیوند روحانیون و کاروان ها با زائران در طول سفر خبر داد.

حسینی ضمن تشریح محدودیت هایی که عربستان سعودی برای ایران در خصوص نحوه رزرو هتل و تامین غذا اعمال کرده است، گفت: ما از طریق وبینار مقدمات لازم در این خصوص را فراهم کرده و 30 هتل در مکه و 12 هتل در مدینه در نظر گرفتیم و تفاهم نامه نیز آماده کرده ایم، از سوی دیگر در حوزه بهداشت و درمان 5 کلینیک در عربستان داریم و برای موضوع تغذیه زائران نیز با شرکت های عربستانی قرارداد بسته ایم.

رئیس سازمان حج و زیارت در پایان یادآور شد: برای اعزام زائران به سرزمین وحی 19 ایستگاه جهت پرواز در نظر گرفته شده و اولین پرواز نیز در 23 خردادماه و آخرین پرواز در 7 خردادماه انجام می شود، همچنین مدت زمانی که باید زائران در سرزمین وحی بمانند را از 38 روز به 28 روز کاهش دادیم./

پایان پیام

پاسخ رئیس سازمان حج و زیارت به شبهات پیرامون هزینه سفر به سرزمین وحی و عتبات عالیات

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟