کاخ ریاستجمهوری فرانسه (الیزه) در بیانیهای درباره تماس تلفنی «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه با «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور کشورمان اعلام کرد امکان احیای توافق هستهای با ایران هنوز وجود دارد، اما لازمه آن بازگشت تهران به تعهداتش است.
در این بیانیه همچنین آمده که «ماکرون خواستار آزادی چهار تبعه فرانسوی است که در ایران بازداشت هستند».
رئیسجمهور فرانسه همچنین از توقف چند ماهه و عدم پیشرفت در ادامه دادن مذاکرات وین، انتقاد کرد.
این بیانیه مطبوعاتی شنبهشب به دنبال گفتوگوی تلفنی رئیس جمهور ایران و همتای فرانسوی وی منتشر شد.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی و امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه ظهر شنبه در گفتوگویی تلفنی دو ساعته به بررسی راهکارهای تقویت همکاریهای دوجانبه و همچنین تحولات منطقهای و بینالمللی و بحرانهای عمده جهانی از جمله امنیت غذایی و امنیت انرژی پرداختند.
پیش از این نیز «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا، روز گذشته (شنبه) در اظهاراتی با بیان آنکه دولت این کشور محتاط است تا زمان مشخصی برای حصول توافق بر سر احیای برجام در نظر نگیرد، مدعی شد «البته این زمان نامحدود نخواهد بود.»
سالیوان در مصاحبه اختصاصی با نشریه دیلی بیست، گفت: «تلاش دولت آمریکا تاکنون بر این بوده که مهلتی برای ایران تعیین نکند که پیشنهاد جدید ما را پذیرفته یا رد کند، اما این زمان برای ایران نامحدود نخواهد بود و حداکثر یک یا دوماه برای آن فرصت باقیست.»
ادعای رابرت مالی درمورد آمادگی کشورش برای بازگشت به توافق هستهای در حالی مطرح شده است که این کشور برای اجرای تعهدات خود در ذیل این توافق حاضر به ارائه ضمانتهای لازم به منظور انتفاع کامل ایران از آن نیست.
0 دیدگاه