نشست خبری ششمین همایش سواد فضای مجازی با عنوان «سواد فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی» امروز در مرکز توسعهٔ فرهنگ و هنر در فضای مجازی برگزار شد.
به گزارش پارسینه به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی ، نشست خبری ششمین همایش سواد فضای مجازی با عنوان « سواد فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی » امروز در مرکز توسعهٔ فرهنگ و هنر در فضای مجازی با حضور « سعید پورابوالقاسم » رئیس این مرکز، « سید محسن بنیهاشمی » دبیر علمی و « حامد اسماعیلی » دبیر اجرایی همایش و نیز اصحاب رسانه برگزار شد.
آیین پایانی و تقدیر از برگزیدگان این همایش روز 17 دی ماه در مجتمع فرهنگی باغ زیبا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
پورابوالقاسم رئیس مرکز توسعهٔ فرهنگ و هنر در فضای مجازی در نشست خبری این همایش گفت «مرتبهٔ علمی همایش در این دوره بالا رفت. دبیرخانهٔ دائمی سواد فضای مجازی را راهاندازی کردیم که دستاورد ادوار گذشتهٔ این همایش بوده است. امیدواریم بتوانیم حوزه سواد فضای مجازی جامعه را ارتقا بدهیم. ما دورههای مختلفی را از سواد دیجیتال تا سواد فضای مجازی گذراندهایم و تا مدتی دیگر سواد هوش مصنوعی هم نیازش احساس خواهد شد. سعی کردیم این بار پیشدستی کنیم.»
بنیهاشمی، دبیر علمی همایش گفت «این مرکز گامهای هوشمندانهای برداشته است. ششمین همایش سواد فضای مجازی برای ما یک رویداد علمی است، اما ما چشمی هم به سبک زندگی داریم و ما مأموریت برگزاری یک همایش صرفاً علمی که توجهی به مصرفکننده ندارند نیست. این همایش به دنبال همایش سال پیش است که مربوط به سواد رسانهای بود.»
او افزود «رسانه، صحنهٔ حضور خبرنگار و رسانههای خبری است. تلاش کردیم امسال دست بیعت قویتری با رسانهها بدهیم. به همین خاطر 5 پنل در خبرگزاریهای مختلف از جمله ایکنا برگزار کردیم. به دنبال آن، نشست فعالان فضای مجازی بود. باورمان این است که سواد فضای مجازی یک دستش محققان است. اما یک بخش بزرگش تولیدکنندگان محتوا هستند. تلاشهایی هم میشود تا ارگانها و دستگاههایی که با عنوان سواد رسانهای و سواد فضای مجازی و مردم و مخاطبان اصلی این فضاها سروکار دارند، وارد شوند.این کارها را بیشتر آغاز میدانیم تا انجام.»
دبیر علمی همایش دربارهٔ نحوهٔ برگزاری همایش گفت «روز همایش به صورت ارائه ی سخنرانی در 5 پنل خواهد بود. امسال تنوعی در پنلها دیده شده که در هر کدام از آن ها مباحث مختلف مثل تعلیم و تربیت، مسائل فنی و... مطرح شود. حدود 20 مقاله به شکل سخنرانی در روز همایش خواهیم داشت.»
او همچنین گفت «مقالات در مرتبهٔ بالای علمی بینالمللی و در مجله ی ISC خواهند بود. وزارت علوم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاههای همکار در این همایش به این موضوع رسیدهاند که ما نیاز به مجلهای برای این موضوع داریم. کتاب همایش سال پیش به یکی از کتابهای معتبر این حوزه تبدیل شد. حاصل این همایش هم در کتاب همایش منتشر خواهد شد. امسال هم علاوه بر مجله و کتاب، کتاب چکیدهٔ مقالات همایش منتشر میشود.»
پورابوالقاسم دربارهٔ همکاری این مرکز با نهادهای دیگر گفت: ما با نهادها و سازمانهایی که میتوانند کمک کنند همکاری داریم. اسناد بالادستی هم در این زمینه داریم. برای آموزش اساتید این حوزه قدمهایی برمیداریم و کارگاههایی در شهرهای مختلف برگزار میکنیم.
همهی دستگاهها برای ما اولویت دارند. در این حوزه بسیار منعطف عمل کردهایم و در همایشهای مختلف شرکت کردهایم. سعی کردیم بتوانیم تأثیری در این حوزه بگذاریم. چون اولویتمان ارتقا و توسعهٔ سواد فضای مجازی جامعه است.»
وی دربارهٔ نتیجه و خروجی همایش نیز گفت «این همایش را در جامعهٔ نخبگانی داریم پیش میبریم تا بتوانیم سیاستگذاری در این حوزه داشته باشیم. بعد از آن، تولیدات به جامعهٔ عمومی نشر پیدا خواهد کرد.»
بنیهاشمی نیز در این باره گفت: انتقال دو مرحلهای پیام، موضوع مهمی است. پیام از جامعهٔ نخبگانی به جامعه منتقل خواهد شد. یک تکنولوژی و تحول تمدنی وارد زندگی بشر شده و باید این را بازتنظیم کنیم. هر کشوری هم دارد برای خودش این کار را بر اساس اولویتها، فرهنگ، تمدن و نوع تعلیم و تربیت خودش میکند. او ادامه داد «ارگانهایی که با تودهها سروکار دارند، مثل صداوسیما، باید این سواد را هم در حوزهٔ فضای مجازی و هم در سواد رسانهای ابتدا در مودش و بعد در مخاطبش ارتقا دهد. رسانهٔ سالم رسانهای است که امتدادش به سبک زندگی سالم برسد. اگرنه میشود رسانهٔ سالم در حد شعار. ما هم به دنبال امتداد این سلامت هستیم. به همین خاطر رسانهها، سراهای محله و... همگی برایمان مهم هستند.
حاصل این، زیست طبیعی میشود. یعنی افراد از فضای مجازی به حد طبیعی استفاده میکنند، بعد به دنبال رفتار درست خارج از این فضا میروند. این اطلاعات به افزایش قدرت مردم در تشخیص جعلیات در فضای مجازی کمک میکند.»
0 دیدگاه