میراث فرهنگی، یگانه زبان صلح و دوستی بشریت است

سخنگوی فراکسیون گردشگری، زیارت و میراث فرهنگی مجلس شورای طی پیامی نکوداشت هفته‌ِ میراث فرهنگی و روز جهانی موزه را تبریک گفت.
میراث فرهنگی، یگانه زبان صلح و دوستی بشریت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سید غنی نظری خانقاه نماینده مردم خلخال و کوثر و سخنگوی فراکسیون گردشگری، زیارت و میراث فرهنگی مجلس شورای طی پیامی نکوداشت هفته‌ی میراث فرهنگی و روز جهانی موزه را تبریک گفت. متن پیام به شرح زیر است:

"به نام خدا"

دیگران چه می خوانند:

میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ایرانی نقطه قوت ما جهت حضور در مجامع جهانی است تا بتوانیم حوزه نفوذ خود را به حداکثر برسانیم و پیام‌آور صلح و دوستی برای جهانیان باشیم. گردشگران خارجی با سفر به ایران و مواجهه با میراث مادی و معنوی آن، همچون سازوکارهای اجتماعی و آداب و رسوم اصیل، تصاویری که از این موج ایران‌هراسی به راه افتاده را به فراموشی سپرده و تصویر واقعی ایران که سرشار از غنای فرهنگی است را با خود به سوغات خواهند برد. میراث فرهنگی، یگانه زبان صلح و دوستی بشریت است که با هر زبانی قابل درک است و نیاز به ترجمه نخواهد داشت و ایرانیان از این حیث، مستغنی هستند و اگر بنا باشد ایرانیان چهره‌ی واقعی خود را به جهان معرفی کنند، هیچ چیز به اندازه‌ی آثار تاریخی و میراث فرهنگی که دلالت بر فرهنگ و تاریخ ایران دارد، نمی‌تواند چهره‌ی واقعی ایران را آشکار کند.

هرگاه توسعه‌ی شهری و حفظ میراث فرهنگی در یک راستا قرار گیرند، توسعه‌ی پایدار را شاهد خواهیم بود ولی اگر این دو موضوع در مقابل یکدیگر قرار گیرند، توسعه‌ی کاریکاتوری را نظاره می‌کنیم. بی‌شک دیدگاه دوم به شرایط این ایام ما، قرابت بیشتری دارد و حال راهکار حل این موضوع چیست؟ آیا به غیر از معدود شهرهای تاریخی ما، میراث فرهنگی، توانسته در مقابل زورگویی‌های ساخت و سازهای معاصر بایستد؟ آیا ساخت و سازهای معاصر از الگوهای معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی تبعیت می‌کنند؟ یکی از مهم‌ترین راه‌حل‌های این موضوع، در اصلاح ساختار شورای عالی معماری و شهرسازی خلاصه می‌شود. شورایی که در عمل، واژه‌ی معماری کمرنگ و به مسائل شهرسازی کمیت‌گرای غربی ختم می‌شود. سابقاً با طرح‌های مصوب جامع و تفصیلی در این شورا، شاهد تخریب میراث فرهنگی کشورمان به صورت قانونی بودیم و ادامه‌ی این مسیر، به نقطه‌ی مناسبی ختم نخواهد شد. طرح‌های تفصیلی شهری که با تقلید از معماری و شهرسازی غرب در کشور ما تهیه می‌شوند، پاسخگوی نیازهای میراث فرهنگی‌ای که تأمین کننده کیفیت است، نبوده و با چنین ساختاری و وجود کمیسیون‌های مانند ماده 100 و انگیزه‌های مادی مجموعه‌های شهرداری، حفظ میراث فرهنگی با مشکلات عدیده‌ای همراه خواهد بود.

در حوزه بنا، بافت و محوطه‌های تاریخی، بهترین راه‌کار حفظ و حراست از آن، افزایش مشارکت مردمی است. با عنایت به تعداد بالای آثار تاریخی موجود در کشور و با محدودیت‌های موجود در دولت، راه‌حلی جز حضور فعال مردم در امر حفاظت از میراث فرهنگی وجود ندارد و معاونت میراث فرهنگی می‌بایست تمام نیروی خود را در راستای ایجاد بستر مناسب و رفع موانع این حوزه، جهت مشارکت حداکثری مردم به‌کار گیرد. 

در پایان ضمن تبریک هفته‌ی میراث فرهنگی، امید است با اهتمام بیشتر به این موضوع، بتوانیم از انتفاعات بی شمار آن بهره لازم را ببریم./

پایان پیام 

میراث فرهنگی، یگانه زبان صلح و دوستی بشریت است

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟