نحوه دریافت سهام عدالت نوزادان چگونه است؟

به گفته مسئولان، والدین نوزادان متولد سال ۱۴۰۱ برای اختصاص ۱.۵ میلیون تومان سهام حداکثر تا پایان اسفندماه امسال فرصت ثبت‌نام در پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک را دارند.
نحوه دریافت سهام عدالت نوزادان چگونه است؟

پارسینه:  قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مهر ماه سال 1400 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در آبان همان سال به تمام دستگاه‌های اجرایی ماده 29 قانون برنامه پنجم به منظور اجرا ابلاغ شد.

مطابق این قانون برای دستگاه‌ها وظایف عمومی و تخصصی تعیین شده است. وزارت امور اقتصادی و دارایی متولی اجرای ماده 11 این قانون است. ماده 11 دولت را مکلف کرده به متولدین از ابتدای سال 1400 معادل 10 میلیون ریال سهام صندوق‌های قابل معامله در بورس را اختصاص دهد.

دیگران چه می خوانند:
 

این رقم برای سال 1401 برای هر فرزند متولد شده 15 میلیون ریال (1.5 میلیون تومان) تعیین شده است و برای سال‌های بعد نیز به مدت 7 سال در قانون بودجه باید ارقام تعیین و تامین اعتبار شود.

 
پس از کش و قوس‌های فراوان سرانجام از ابتدای اردیبهشت ماه امسال ثبت‌نام والدین متولدین 1401 برای دریافت سهام نوزادان در راستای اجرای ماده 11 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت آغاز شد.

اقدامی که در خصوص جزئیات آن احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی گفته بود: در ماده 11 قانون جوانی جمعیت، وزارت اقتصاد مکلف شده بود سالانه سهامی را برای نوزادان در نظر بگیرد. این عدد برای نوزادان متولد 1401، یک و نیم میلیون تومان سهام به ازای هر نوزاد است.

 

او افزود: اسامی تمام متولدان 1401 در این سامانه وجود دارد و این سهام در سن 24 سالگی قابل برداشت توسط آن فرزند خواهد بود و یک سرمایه ارزشمند برای تشکیل زندگی او خواهد شد.

مراحل ثبت‌نام والدین متولدین 1401 چگونه است؟

 

اما مراحل ثبت‌نام والدین متولدین 1401 به ترتیب شامل «ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir»، «ورود از طریق شماره همراه والدین فرزند و دریافت کد یکبار مصرف»، «مشاهده بخش داشبورد و ورود به قسمت طرح تشویق فرزندآوری»، «مشاهده اطلاعات فرزندان متولد 1401»، «انتخاب نام فرزند و درج تاریخ تولد»، «ارسال اطلاعات و نمایش اطلاعات فرزند»، «انتخاب بانک عامل و سه مورد از صندوق‌های سهام»، «مشاهده پیام ثبت موفق و انتظار برای تأیید» است و بقیه مراحل توسط دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به کد سجامی انجام می‌شود و والدین موظف به دریافت کد سجامی برای فرزند خود هستند.

اما طبق اعلام بانک مرکزی برای کودکان زیر هفت سال حساب بانکی افتتاح نمی‌شود که جهت رفع این مشکل هم، هیات وزیران طبق مصوبه‌ای اعلام کرد که حساب بانکی به نام، ولی نوزاد افتتاح شود و بانک ملی، بانک عامل تعیین شده است.

همچنین لازم به تاکید است، والدین می‌توانند از فهرست اعلامی سه صندوق را انتخاب کنند و امکان فروش اوراق صندوق وجود ندارد، اما والدین می‌توانند صندوق خود را تغییر دهند.

اعطای صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس که روز چهارشنبه 16 اسفند هم احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت: با توجه به واریز منابع لازم برای خرید سهام نوزادان متولد سال 1401 توسط سازمان برنامه و بودجه، سازمان بورس آماده است؛ از این رو از تمام والدین این نوزادان درخواست می‌کنیم حداکثر تا پایان اسفند 1402 به پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک مراجعه و ثبت‌نام کنند.

خاندوزی ادامه داد: از سال 1403 به والدین نوزادان متولد سال 1402 فرصت داده می‌شود تا با مراجعه و ثبت‌نام به سامانه پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک اقدام کنند. به محض ثبت‌نام، مراحل به صورت خودکار برای تخصیص 1.5 میلیون تومان سهام برای نوزادان سال 1401 انجام خواهد شد.

گفتنی است، یکی از مواردی که می‌تواند در این طرح برای افراد تصمیم‌گیری را سخت کند انتخاب نوع صندوق است که به گفته کارشناسان، والدین می‌توانند با مراجعه به سایت فیپ ایران (https://www.fipiran.com) عملکرد صندوق‌ها از نظر ریسک‌پذیری و بازدهی را با یکدیگر مقایسه کنند تا بهترین انتخاب را داشته باشند.

همچنین باید گفته شود، سهامی که به متولدین سال 1401 اعطا می‌شود ارتباطی به سهام عدالت ندارد و این تخصیص در قالب صندوق‌های ETF (قابل معامله در بورس) است.

 
منبع: شمانیوز

نحوه دریافت سهام عدالت نوزادان چگونه است؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟