ایجاد دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در غرب مازندران آرزویی دیرینه بود/آقای محسنی بندپی و بنده این موضوع را پیگیری کردیم

رییس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور در ادامه صحبتهای خود ابعاد تشکیل دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی غرب مازندران را تشریح نموده و افزود: این دانشکده دو بعد دارد: بُعد اول این است که یک علوم پزشکی است که رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی و هرآنچه که مصوب میشود را دارد. بُعد دیگر اینکه خدمات بهداشتی و درمانی است، یعنی؛ ردیف بودجه مستقل دارد، یعنی همان نامه ای که به آقای نوبخت نوشته شد و هیچگاه جنبه عملی به خود نگرفت!
ایجاد دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در غرب مازندران آرزویی دیرینه بود/آقای محسنی بندپی و بنده این موضوع را پیگیری کردیم

پارسینه: نماینده مردم شریف شهرستانهای تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی در جمع اصحاب رسانه شهرستان رامسر در پاسخ به درخواست یکی از فعالان رسانه ای رامسر برای شفاف سازی موضوع ایجاد دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گفت:
ایجاد این دانشکده از آرروهای دیرینه مردم غرب مازندران بود که محقق نشده بود.

 وی در سخنان خود به نامه دکتر قاضی زاده هاشمی، وزیر اسبق بهداشت خطاب به رییس پیشین سازمان برنامه اشاره نمود و گفت: بیشترین و بالاترین اقدامی که در ارتباط با غرب استان مازندران صورت گرفته و سابقه ای که موجود است، نامه آقای قاضی زاده هاشمی به دکتر نوبخت است که در آن صرفا تخصیص ردیف بودجه ای مستقل درخواست شده، بدون آنکه به مصوبه شورای گسترش اشاره ای شده باشد.

دیگران چه می خوانند:

 حسینی افزود: همه بخوبی می دانند که "یک گروه"، "یک رشته" یا "یک دانشکده" اگر بخواهد ایجاد شود، نیازمند تصویب وزارت و شورای گسترش ذیربط آن است.

این نماینده مجلس با یادآوری این نکته که در دولت قبل و در زمان دکتر نمکی این کار پیگیری شد، اما به نتیجه لازم که صدور مجوز است منجر نشد، افزود:
خواهش میکنم بروید سوال کنید که چرا نامه دکتر قاضی زاده به آقای نوبخت عملیاتی نشد؟! چه کسی کوتاهی کرد؟ من، آقای محسنی، فرماندار با استاندار؟!
بیایند جواب بدهند که چرا انجام نشد؟! [من می گویم چرا؟]، چون اقدامی اساسی نشده بود و مصوبه ای در کار نبود!

رییس کمیسیون جهش و رونق تولید مجلس در ادامه ضمن تبیین پیگیری های محسنی بندپی و خود برای تصویب و صدور مجوز تاسیس دانشکده در شورای ذیربط گفت: کار دنبال، جلسه شورای گسترش تشکیل و مصوبه در سال 1400 (بر اساس یک سری شاخص ها) صادر شد که در آن تصریح گردید: "دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی غرب مازندران تاسیس می شود"

رییس فراکسیون تامین مالی و توسعه پایدار با طرح این پرسش که چرا این جلسه 6 سال پیش تشکیل یا برگزار نشد!؟ نحوه صدور اینح مصوبه را بیان کرده و گفت: در فصل بودجه، از وزیر بهداشت خواهش کردیم که این موضوع را در شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی مطرح و پیگیری کنند و تاکید کردیم که صرف تاسیس دانشکده علوم پزشکی مدنظر ما نیست، بلکه بحث خدمات بهداشتی و درمانی آن نیز برای ما اهمیت دارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم افزود: دکتر عین اللهی براساس قولی که داده بود، مصوبه ایجاد دانشکده را از شورای گسترش گرفت، در آنجا هم اصلا مرکزیت اداری آن مشخص نشده بود و اساساً نه بنده و نه آقای محسنی بندپی وارد این بحث(جانمایی مرکزیت اداری دانشکده) نشده بودیم.

 رییس کمیسیون تلفیق بودجه سال 1402 کل کشور در ادامه صحبتهای خود ابعاد تشکیل دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی غرب مازندران را تشریح نموده و افزود: این دانشکده دو بعد دارد: بُعد اول این است که یک علوم پزشکی است که رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی و هرآنچه که مصوب میشود را دارد. بُعد دیگر اینکه خدمات بهداشتی و درمانی است، یعنی؛ ردیف بودجه مستقل دارد، یعنی همان نامه ای که به آقای نوبخت نوشته شد و هیچگاه جنبه عملی به خود نگرفت!

وزیر اسبق اقتصاد همچنین افزود: این جنبه اش مهمتر است که ردیف بودجه اش مستقل شود. یعنی چه؟ یعنی اینکه بیمارستانها و درمانکاههای تنکابن، رامسر، عباس آباد، چالوس، نوشهر و کلاردشت به لحاظ بودجه ای مستقل میشوند و این اتفاق بزرگی است که در حال اتفاق است.

سید شمس الدین حسینی با ارایه مستندات حقوقی به خبرنگاران و فعالان رسانه ای و تبیین شاخص های مربوط به تشکیل مرکزیت اداری آن در نشست خبری خود تاکید کرد: بنده و آقای محسنی بندپی که نماینده مجلس هستیم هیچگاه وارد این کشاکش نشدیم و نمی شویم، چون معتقدیم و میدانیم که؛ اگر زمانی قرار شود مردم شهرستانهای تنکابن، رامسر و عباس آباد به چالوس یا نوشهر بروند، راحت تر هستند تا اینکه بخواهند به ساری بروند، کما اینکه مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت هم اگر قرار شود به تنکابن بروند، برای آنان از رفتن به ساری آسان تر و راحت تر است.

 شایان ذکر است در بخش دیگری از  این نشست خبری، نماینده شهرستان های تنکابن، رامسر و عباس آباد به اتفاق خبرنگاران، فعالان مطبوعاتی و اصحاب رسانه شهرستان رامسر، در راستای شفاف سازی و ابهام زدایی، "مستندات حقوقی و مقررات و شاخص های پنجگانه مصوب شورای گسترش در ارتباط با شرایط و نحوه تشکیل دانشگاههای علوم پزشکی" را  مرور کردند.

این نماینده اقتصاددان مجلس با قرائت مصوبات جلسات 285 و 287 شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی، با اشاره به شاخص های پنجگانه مصوب این شورا در زمینه توسعه رشته ها، مقاطع جدید و دانشکده های علوم پزشکی در سراسر کشور افزود:

برای تاسیس یک دانشکده علوم پزشکی در هر نقطه از کشور، شورای گسترش در جلسه دویست و هشتاد و هفت خود، 5 شاخص تعیین کرده است که عبارتست از:
1. جمعیت منطقه تحت پوشش دانشکده  حداقل 500 هزار نفر باشد
2. جمعیت محل استقرار دانشکده حداقل 200 هزار نفر باشد
3. جمعیت غالب در شهرستان محل استقرار دانشکده وجود داشته باشد
4. فاصله جغرافیایی شهرستان محل استقرار دانشکده با دانشگاه مرکز استان بیش از 200 کیلومتر باشد
و 5. شهرستان محل استقرار دانشکده ترجیحاً نسبت به شهرستان های تحت پوشش مرکزیت داشته باشد.

حسینی در ادامه توضیحات خود، از خبرنگاران رامسری خواست براساس شاخصهای پنجگانه مصوب شورای گسترش  بگویند که کدام شهرستان به استناد شاخص های؛ "نصاب 200 هزارنفری جمعیت"، "جمعیت غالب"، "فاصله جغرافیایی با محل استقرار دانشگاه مرکز استان" و "مرکزیت آن نسبت به سایر شهرستانهای منطقه تحت پوشش" می توانست به عنوان محل استقرار دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی غرب مازندران  در نظر گرفته شود که این خبرنگاران و فعالان رسانه ای تنکابن را نام بردند.

خاطر نشان می سازد براساس مصوبه شورای یادشده منطقه تحت پوشش دانشکده غرب مازندران شامل 6 شهرستان چالوس، نوشهر، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر حائز شرط اول مبنی بر جمعیت 500 هزار نفری بوده و در میان این 6 شهرستان، تنکابن شروط شاخص های 2 و 3 مبنی بر داشتن جمعیت غالب بین 6 شهرستان موصوف را دارا بوده است.

همچنین تنکابن به عنوان محل تعیین شده برای استقرار دانشکده، واجد شاخص های 4 و 5 مصوب در زمینه "فاصله بیش از 200 کیلومتری با محل استقرار دانشگاه مرکز استان" و نیز "مرکزیت شهرستان محل استقرار نسبت به شهرستانهای منطقه تحت پوشش دانشکده" بوده است که خبرنگاران حاضر در این نشست خبری در پاسخ به سید شمس الدین حسینی بر آن صحه گذاشتند.

انتهای پیام/

ایجاد دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در غرب مازندران آرزویی دیرینه بود/آقای محسنی بندپی و بنده این موضوع را پیگیری کردیم

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟