ادعای جدید وزارت خارجه آمریکا درباره ایران

«تمی بروس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همزمان با مذاکرات تیم های فنی واشنگتن و کی یف در عربستان سعودی گفت که واشنگتن نمی تواند با روسیه ارتباط برقرار نکند، زیرا عدم ارتباط با مسکو معنی ندارد.
ادعای جدید وزارت خارجه آمریکا درباره ایران

به گزارش پارسینه به نقل از ایرنا سخنگوی جدید وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری فاکس بیزینس گفت: "آمریکا به مدت سه سال با روسیه صحبت نکرده بود. ارتباطات صفر بود. برای دو قدرت بزرگ هسته ای و برای آمریکا به عنوان مهم ترین و قدرتمندترین کشور جهان، صحبت نکردن با کشوری مانند روسیه معنایی ندارد."

ترامپ و پوتین در ماه های فوریه و مارس 2025 (24 بهمن و 28 اسفند 1403) دو گفتگوی تلفنی داشتند که از سوی کاخ سفید اعلام شد و محور این گفتگوها احیای روابط روسیه و آمریکا و حل و فصل جنگ اوکراین بوده است.

دیگران چه می خوانند:

در دومین تماس تلفنی روسای جمهوری آمریکا و روسیه، مسکو از ابتکار واشنگتن برای یک آتش بس برنامه ریزی شده، از جمله در دریای سیاه حمایت کرد، اما تحقق آن را در گروی حل و فصل تعدادی از مسائل مهم دانست.

به گفته مشاور امنیت ملی کاخ سفید، هیات‌های روسیه و آمریکا در مذاکرات (امروز) دوشنبه در ریاض بر موضوع توقف درگیری ها در دریای سیاه تمرکز خواهند کرد و در مرحله بعدی مذاکرات درباره مسائل مربوط به راستی آزمایی آتش بس، نیروهای حافظ صلح و همچنین مالکیت سرزمین ها گفتگو خواهند کرد.

ادعای وزارت خارجه آمریکا درباره ایران

بروس درباره ایران نیز مدعی شد، در پی ازسرگیری سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، تهران چاره ای جز آمدن به میز مذاکره در ارتباط با برنامه هسته ای خود ندارد.

 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: «ایران گزینه‌های زیادی ندارد. آنها واقعاً باید بدانند دنیایی که می‌شناختند به پایان رسیده است».

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده است، 4 فوریه 2025 برابر با 16 بهمن ماه 1403 با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

رئیس جمهوری آمریکا برغم امضای یادداشت اعمال سیاست فشار حداکثری علیه تهران، هفتم مارس 2025 ( 17 اسفند ماه 1403) در مصاحبه ای با شبکه خبری فاکس بیزینس این کشور اعلام کرد که نامه ای به رهبرعالی ایران ارسال کرده و درخواست مذاکره داده است.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران 22 اسفند ماه 1403 اعلام کرد: عصر امروز (چهارشنبه به وقت تهران) پذیرای انور قرقاش مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات متحده عربی بودم و علاوه بر گفت وگو در خصوص مناسبات دوجانبه و مسائل منطقه‌ای نامه‌ای نیز از طرف رئیس جمهور ایالات متحده دریافت شد.

این در حالی است که بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، چهار دور تحریم‌ علیه فروش نفت ایران از زمان صدور یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری در تاریخ 4 فوریه 2025 به‌منظور فشار حداکثری به تهران اعمال شده است.

مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات متناقض خود علیه برنامه هسته ای ایران را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، جمهوری اسلامی را به مذاکره دعوت می کنند. استیو ویتکاف نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه اخیرا در مصاحبه با تاکر کارلسون، مجری برکنار شده شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، گفت که نامه اخیر ترامپ به دولت ایران به‌ قصد تهدید نبوده است.

او ادعا کرد که ترامپ دست برتر نظامی را داشته و طبیعی‌تر آن بود که ایرانی‌ها به دنبال راه‌حل دیپلماتیک می‌بودند، "در حالیکه اوست که پیگیر این موضوع است."

ویتکاف در مورد مضمون نامه ترامپ به ایران نیز گفت: کلاً گفته شده "من رئیس‌جمهور صلح هستم. این چیزی است که من می‌خواهم. دلیلی وجود ندارد که ما این کار را از راه نظامی انجام دهیم. ما باید گفت‌وگو کنیم. ما باید یک برنامه راستی‌آزمایی ایجاد کنیم تا کسی نگران کاربرد نظامی مواد هسته‌ای شما نباشد، زیرا (اقدام) جایگزین، جایگزین چندان خوبی نیست."

فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه مدعی شد که گفتگوهای آمریکا با ایران از طریق "ارتباطات غیررسمی، از طریق چندین کشور و مجاری چندگانه" ادامه دارد و ترامپ "آماده فرصتی برای حل‌وفصل تمامی مسائل با ایران و بازگشت آنها به جهان و سرفراز شدن دوباره کشورشان است. او می‌خواهد با آنها اعتمادسازی کند."

ویتکاف ابراز امیدواری کرد که وی یا مقام دیگری از دولت ترامپ برای انجام مذاکرات راهی تهران شود.

اما پس از این مصاحبه ویتکاف، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا اعلام کرد: دولت «دونالد ترامپ» خواهان برچیده شدن کامل برنامه هسته ای ایران است و فقط به محدود شدن غنی سازی هسته ای رضایت نخواهد داد.

او در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «سی بی اس نیوز»، با بیان اینکه برچیده شدن کامل برنامه هسته ای ایران باید جلوی چشم جهانیان انجام شود، افزود: همه گزینه ها روی میز هستند و ایران باید از قصد خود برای دستیابی به سلاح اتمی دست بکشد.

این مقام آمریکایی گفت: پیام ما به ایران، این است که بیایید از طریق گفت و گو و دیپلماسی موضوع را حل کنیم اما اگر این اتفاق نیافتاد جایگزین آن جالب نخواهد بود.

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است هرگز خواهان دستیابی به بمب هسته ای نبوده و فتوای رهبر معظم انقلاب نیز موید همین موضوع است.

ادعای جدید وزارت خارجه آمریکا درباره ایران

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟