معبد باستانی کایلاسا؛ رازهایی از بزرگترین سازه حکاکی شده در دل صخره ها+ فیلم

معبد باشکوه کایلاسا که به عنوان بزرگترین سازه صخره ای یکپارچه جهان شناخته می شود، همچنان با عظمت، تاریخ و زیبایی بی انتهای خود بازدیدکنندگان را شگفت زده می کند.
معبد باستانی کایلاسا؛ رازهایی از بزرگترین سازه حکاکی شده در دل صخره ها+ فیلم

  

معبد باستانی کایلاسا؛ رازهایی از بزرگترین سازه حکاکی شده در دل صخره ها+ فیلم
 

به گزارش پارسینه، معابد باستانی هند با تاریخ غنی و معماری خیره کننده خود همواره مسافران زیادی را مجذوب خود کرده است. در میان آنها، معبد باستانی کایلاسا که بزرگترین معبد از 34 معبد حکاکی شده تشکیل دهنده غارهای الورا است. معبد کایلاسا به عنوان بزرگترین سازه صخره‌ای یکپارچه جهان نیز شناخته می‌شود. ابعاد این سازه حکاکی شده در حدود 300 فوت طول و 175 فوت عرض دارد در حالی که از یک بریدگی با ارتفاع بیش از 100 فوت خارج می شود.

دیگران چه می خوانند:

چیزی که معبد را از سایر سازه های سنگی باستانی متمایز می کند این است که صنعتگران به جای پیروی از روش سنتی از پایین به بالا، این شاهکار را از بالا به پایین ساختند. آنها با چیزی بیش از ابزارهای اولیه مانند اسکنه و چکش، صخره را به دقت تراشیدند و هنر استثنایی یادآور آن دوران را به نمایش گذاشتند. همچنین جالب است بدانید که کارگران به طور خستگی ناپذیر معبد را بدون هیچ داربستی ساخته اند.

 

افسانه پشت معبد کایلاسا

گفته می شود که این معبد توسط ملکه منیکاواتی از پادشاهی الاپورا ساخته شده است. بر اساس افسانه ها، پادشاهی از الاجاپورا به دلیل تخطی در زندگی گذشته، به بیماری درمان ناپذیر مبتلا شد. در طول یک سفر شکار به ماهیسامالا (نزدیک الورا)، همراه با ملکه، ملکه قول داد اگر سلامتی پادشاه بهبود یابد، معبدی به افتخار خداوند شیوا بسازد.

 

در کمال تعجب، پادشاه پس از حمام کردن در مخزن ماهیسامالا، از بیماری خود شفا یافت. ملکه که از این بهبودی بسیار خوشحال بود، اصرار کرد که ساخت معبد فوراً آغاز شود.

 

اگرچه پادشاه موافقت کرد، اما هیچ معماری حاضر به تکمیل سریع معبد نشد. کوکاسا ساکن در اورنگ آباد، تصمیم گرفت این چالش را بپذیرد. او به پادشاه اطمینان داد که ملکه ظرف یک هفته شاهد معبد خواهد بود. کوکاسا و تیمش شروع به کنده‌کاری معبد صخره‌ای از بالا کردند و بر تکمیل سریع پروژه تمرکز کردند و در نتیجه زوج سلطنتی را از مخمصه‌شان رها کردند.

یک شگفتی معماری

معبد کایلاسا که در قرن هشتم تحت سلسله راشتراکوتا ساخته شد، یک ساختار یکپارچه قابل توجه است که نمادی برای کوه کایلاش است که به لرد شیوا تقدیم شده است.

 

می توان زیارتگاهی را در مجموعه معبد، تالارها، ستون ها، راهروها و مجسمه ها و نقش برجسته ها پیدا کرد. ورودی توسط فیل‌های سنگی باشکوه و یک ناندی مانداپام با طراحی پیچیده محافظت می‌شود. برای افزودن به زیبایی، دیوارهای معبد دارای کنده کاری های دقیقی است که صحنه هایی از اساطیر هندو، مانند حماسه های باستانی رامایانا و مهابهاراتا را به تصویر می کشد.

مجموعه معبد کایلاسا علاوه بر ویژگی‌های معماری چشمگیر آن، دارای اهمیت کیهانی است. محققان طرح معماری آن را سفری نمادین از مادی به معنوی، زمینی به آسمانی و از ماده به ذهن تفسیر می کنند. گوپورام، دروازه ورودی معبد، نمایانگر نقطه ورودی اصلی و نمادی از گذار از دنیای انسانی به قلمرو مقدس است.

 

 

معبد باستانی کایلاسا؛ رازهایی از بزرگترین سازه حکاکی شده در دل صخره ها+ فیلم

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟