به گزارش پارسینه؛ "خبرگزاری رویترز" به تازگی اقدام به انتشار یک خبر جنجالی در مورد ایران کرده است. ماجرا از این قرار است که این خبرگزاری مدعی شده ایران اخیرا اقدم به ارسال لانچرهای موشک فتح برای روسیه کرده است. پیشتر نیز رویترز مدعی شده بود که تهران موشک های فتح را برای روسیه جهت استفاده در جنگ اوکراین ارسال کرده است.
با این حال، مقام های ارشد کشورمان به صراحت این ادعای رویترز را رد کرده و تاکید نموده اند که تا جنگ اوکراین در جریان است، تهران از ارسال تسلیحات به هر دو طرف درگیری خودداری می کند. با این حال، یک سوال مهم مطرح می شود و آن هم این است که پشت پرده جنجال سازی تازه رویترز علیه ایران چیست و چرا این خبرگزاری در وضعیت فعلی، دست به یکچنین اقدامی علیه ایران زده است؟ اینطور به نظر می رسد که در پاسخ به این پرسش، توجه به 3 مولفه ضروری است.
ایجاد چالش در مسیر مذاکرات هسته ای ایران
مذاکرات هسته ای میان ایران و آمریکا در جریان است و خبر اخیر رویترز نیز تنها اندکی قبل از برگزاری دور چهارم این مذاکرات در مسقط پایتخت عمان منتشر شده است. از این رو، نخستین سناریویی که در مورد جنجالسازی جدید رویترز علیه ایران جای طرح دارد این است که این خبرگزاری در هماهنگی با جریان هایی که مختالف خهرگونه تعامل هسته ای با ایران هستند، سعی داشته تا قبل از برگزاری دور چهارم مذاکرات تهران-واشینگتن، تا جای ممکن فضا را به ضرر ایران مسموم کند.
البته که هیچ بعید نیست این جنجال سازی در هماهنگی با واشینگتن نیز صورت گرفته بیاشد. به هر حال، دولت آمریکا در تحمیل اصول مطلوب خود به ایران در قالب پرونده هسته ای کشورمان ذینفع است و از هر اهرمی در این رابطه استفاده می کند. لابی های صهیونیستی و البته قدرت های اروپایی نیز دیگر گزینه هایی هستند که از ایجاد تخریب در روند مذاکرات هسته ای ایران سود می برند و بیراه نیست اگر بگوییم می توان ردپای آن ها را در خبرسازی اخیر رویترز علیه ایران مشاهده کرد.
سیاه نمایی از ایران در محیط بین المللی
این نخستین بار نیست که رویترز علیه ایران دست به انتشار اخبار کذب می زند. در طی ماه های اخیر و به طور خاص پس از آغاز جنگ اوکراین، این خبرگزاری بارها علیه کشورمان دست به جوسازی های تبلیغاتی زده و اخبار مختلفی را در مورد همراهی های ادعایی ایران با روسیه به ویژه در حوزه ارسال تسلیحات به این کشور منتشر کرده است. موضوعاتی که تمامی آن ها قویا از سوی ایران رد شده و نسبت به کنشگری مغرضانه و غیرحرفه ای رویترز، اعتراضات گسترده ای مطرح شده است.
از این رو، آنچه رویترز اخیرا در مورد ایران گفته نیز چیزی جز تداوم یک روند تاریخی از سوی این خبرگزاری در تصویرسازی از ایران به عنوان یک بازیگر منفی در محیط بینالمللی نیست. دستورکاری که ذره ذره قصد دارد تا ایران را به بازیگری منزوی در محیط بین المللی تبدیل کند و به اقدامات نامشروع غرب و متحدانش علیه کشورمان، مشروعیتبخشی کند.
پالس نامرئی به مذاکره با ایران
در نهایت باید گفت که در روزهای اخیر بارها و بارها مقام های ارشد کشورمان از جمله سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در موضع گیریهای خود تاکید کرده اند که ایران در مذاکره با آمریکا صرفا متمرکز بر پرونده هسته ای خود است و در مورد هیچ موضوع دیگری مذاکره نمی کند. این در حالی است که آمریکا و قدرت های غربی به شدت مایل هستند تا پرونده موشک های ایران و قدرت نظامی کشورمان نیز روی میز باشد.
حال در این شرایط، رویترز با جوسازی اخیر خود علیه ایران سعی دارد این مساله را برجسته کند که توان موشکی ایران یک تهدید جدی برای صلح و ثبات بین المللی است و باید در قابل هرگونه تعامل و مذاکره با ایران گنجانده شود. به بیان سادهتر، رویترز بر آن است تا موضع ناحق غربی ها را به یک خواسته مشروع بینالمللی تبدیل کند.
0 دیدگاه