به گزارش پارسینه به نقل از اکوایران، عملیات اجرایی نصب یکی از مهمترین و به روزترین تجهیزات ساختمان راکتور واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر با هدف ارتقای شاخصهای ایمنی، هفته گذشته با حضور رئیس جمهور کشورمان و رئیس سازمان انرژی اتمی و مسئولان نیروگاه انجام شد.
نصب کر کچر قلب راکتور
در جریان بازدید رئیسجمهور از کارگاه عملیاتی احداث واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر، نصب نخستین بخش از تجهیزات مهم ساختمان راکتور واحد 2 با هدف ارتقای شاخصهای ایمنی انجام و گودبرداری ساختمانهای پمپخانه واحدهای 2 و 3 نیز آغاز شد.
با دستور رئیسجمهور کُر کچر(Core Catcher) قلب راکتور در محل خود قرار گرفته و نصب شد. این تجهیز یکی از عناصر اصلی سیستمهای ایمنی Passive است و در اصطلاح به آن «تله مذاب» گفته میشود که برای محدودسازی حوادث بحرانی و خطرناک در نیروگاههای هستهای نسل جدید و با هدف نگهداری و خنکسازی مواد حاصل از ذوب سوخت هستهای و پوسته راکتور و در راستای حفاظت از محیط زیست و جان انسانها طراحی شده است.
هدف اصلی این محفظه، نگهداری مواد مذاب ناشی از حوادث شدید در داخل محفظه ایمنی (Containment) نیروگاه است تا از این طریق راهی موثر برای جلوگیری از پیشروی حادثه به خارج راکتور مهیا شود. به نقل از ایسنا، Catcher Core به عنوان یکی از المانهای ایمنی در نیروگاههای نسل جدید (نسل سوم) مورد توجه قرار گرفته است.
بعد از حوادث هستهای چرنویل و نیز فوکوشیما، برای جلوگیری از نفوذ مواد مذاب به داخل زمین و نشت آن به بخشهای زیرین راکتور و دیگر تجهیزات این محفظه مطابق با استانداردهای روز جهانی قرار میگیرد.
وزن این تجهیز با تجهیزات جانبی آن 660 تن بوده و وزن محفظه آن برابر با 147.5 تن است. تله مذاب میتواند افزایش دما تا 2500 سانتیگراد را تحمل کند.
این برای اولین بار است که متخصصان کشورمان در حوزههای مختلف مهندسی و هستهای از نزدیک در جریان ساخت و راهاندازی یک نیروگاه اتمی مشارکت دارند.
عملیات گودبرداری واحد 2، نهم آبان 1396 با حضور «علیاکبر صالحی» رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ایران و «الکسی لیخاچوف» رئیس شرکت روس اتم در بوشهر انجام شد. در مرحله بعد، عملیات بتنریزی این واحد انجام شد که بر اساس زمانبندی باید طی 33 ماه انجام میشد اما این اقدامات بر اساس زمانبندی اعلام شده از سوی مسئولان، انجام نشد و این پروژه با تاخیر جدی پنج ساله مواجه شد.
اگر طبق جدول از پیش تعیین شده کار ساخت این 2 مجموعه انجام میشد واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر در سال 1404 راهاندازی میبایست راهاندازی شود، اما در حال حاضر به خاطر تاخیر مذکور راهاندازی این پروژه به سال 1408 موکول شده است.
جزئیات بیشتر از احداث 2 واحد جدید در نیروگاه اتمی بوشهر
به گزارش اکوایران، احداث 2 واحد جدید در نیروگاه بوشهر در آبانماه سال 1393 بین شرکت مادر تخصصی «تولید و توسعه انرژی اتمی ایران» و شرکت روسی «اتم استروی اکسپورت» تبادل شد. موضوع قرارداد مذکور شامل طراحی، احداث و راهاندازی 2 واحد راکتور هستهای از نوع (AES-92 Modified 2008) VVER هر یک به قدرت 1057 مگاوات الکتریکی است.
سازمان انرژی اتمی بعد از عملیات گودبرداری، ساخت فندانسیون و بتنریزی واحد دوم و سوم، با انتشار ویدئویی از مراحل اولیه ساخت و تکمیل ساختمان راکتور واحد 2 نیروگاه اتمی بوشهر از پیشرفت قابل توجه پروژه ساخت واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر رونمایی کرد.
0 دیدگاه