سالانه افراد بسیاری به این نوع سرطان مبتلا میشوند که اگر آن را در مراحل اولیه بیماری تشخیص دهند، پیش از اینکه سلولهای سرطانی به بخشهای دیگر بدن سرایت پیدا کند، درمان میشوند و نرخ بقای 5 ساله آن هم به 99درصد میرسد.
دکتر براون میگوید، «اگر لکه یا جوشی دردناک روی ناحیهای از پوست، بهویژه بخشی که در معرض نور خورشید قرار دارد، مشاهده کردید و آن لکه بیش از 2 هفته باقی ماند، بیتفاوت از کنار آن نگذرید و به متخصص پوست مراجعه کنید. زیرا ممکن است با سرطان پوست کارسینوم سلول سنگفرشی طرف باشید، نه نیش حشرات یا جوشی ساده. پزشک با نمونهبرداری متوجه میشود، مشکل اصلی از چیست.
سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی
کارسینوم سلول سنگفرشی، نوعی سرطان غیرملانومی پوست است که خوشبختانه رشد کندتری در مقایسه با نوع ملانومی دارد. اما اگر این بیماری دیر تشخیص داده شود، به سایر نواحی بدن سرایت کرده و درمان آن سخت و حتی غیرممکن میشود.
علائم سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی
این نوع سرطان بهصورت برجستگیهای پوستهپوسته، زبر، ترکخورده یا زخمی ظاهر میشود که گاهی همراه با درد و خونریزی است. سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی بیشتر در آن نواحی از بدن، مانند سر، گوش، لب، گردن و پشت دستها که معمولا در معرض نور خورشید هستند ایجاد میشود.
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی مصرف میکنند یا بیماریهایی نظیر ایدز دارند، بیشتر در خطر ابتلا به این بیماری قرار میگیرند. همچنین احتمال ابتلا به این سرطان در افراد با پوست روشن که بیش از دیگران به آفتابسوختگی مبتلا میشوند بالاست.
روشهای پیشگیری
بنابه توصیه متخصصان پوست، باید هنگام قرار گرفتن زیر نور خورشید از کرم ضدآفتاب (در هر فصلی) استفاده شود و همچنین در فصول گرما، ساعات 11 صبح تا 3 بعدازظهر که اوج شدت نور خورشید است، در سایه باقی ماند. درضمن پوشیدن لباسهای محافظ، کلاه لبهدار و پیراهن آستینبلند زیر نور خورشید ضروری است.
0 دیدگاه