پارسینه: آیا حمله روز دوشنبه رژیم اسرائیل به ساختمان مجاور سفارت ایران در سوریه که بخش کنسولی سفارت را کاملا تخریب و منجر به شهادت هفت نفر از نیروهای نظامی و مستشاران جمهوری اسلامی ایران در سوریه و لبنان شد می تواند واکنش تند جمهوری اسلامی ایران را به دنبال داشته باشد. الجزیره در تحلیلی کوتاه در این باره نوشته است: مهم ترین پرسش این است که عواقب چنین حمله ای چه چیزی می تواند باشد؟ به نظر می رسد این حمله نشان دهنده تشدید هدف قرار دادن مقامات نظامی ایران توسط اسرائیل باشد که گفته می شود پول و تسلیحات را در اختیار گروه های مقاومت که با اسرائیل در غزه و در امتداد مرز با لبنان می جنگند، قرار می دهد. اما به نظر می رسد تحلیلگران در مورد اینکه آیا این اقدام منجر به جنگ منطقه ای می شود یا خیر، اختلاف نظر دارند.
«جان آلترمن» از مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن گفت که اسرائیل احتمالا این حمله را بیشتر به عنوان یک عامل بازدارنده در نظر گرفته است. او گفت: «اسرائیلیها متقاعد شدهاند که اگر در این مقطع عقب نشینی کنند تهدید موجود نه تنها کاهش پیدا نخواهد کرد، بلکه بیشتر هم می شد. آنها به این باور رسیده اند که تا زمانی که به شکل دوره ای اهدافی از ایران و حزب الله لبنان را هدف قرار بدهد بازدارندگی آنها هم بیشتر حفظ خواهد شد.
با این حال، استیون کوک، تحلیلگر شورای روابط خارجی در واشنگتن، گفت که خطر تشدید تنش وجود دارد. وی گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می تواند محدودیت های اعمال شده در عملیات ها را برای نیروهای نیابتی در عراق و سوریه کاهش دهد و نیروهای آمریکایی را دوباره در معرض خطر قرار دهد. ایرانیها همچنین میتوانند حزبالله را برای تشدید حملات خود به اسرائیل که البته در چند وقت اخیر شدت بیشتری هم پیدا کرده، تشویق کنند.
علی واعظ، مدیر پروژه ایران گروه بحران بینالمللی، موافق است که خطر گسترش درگیری وجود دارد، اما ممکن است این موضوع برای اسرائیل چندان نگران کننده نباشد. او در این باره می گوید: این وضعیت اسرائیل را در یک موقعیت برد- برد قرار می دهد، زیرا اسرائیل می داند که ایران نمی خواهد وارد یک جنگ منطقه ای شود. بنابراین اگر حملات خود را علیه دارایی ها و پرسنل ایرانی در سوریه افزایش هم دهد، احتمالاً بدون هزینه خواهد بود. اگر ایران پاسخ دهد و تلافی کند هم بهانه موجهی برای گسترش جنگ خواهد بود.
0 دیدگاه