طرح آمریکا برای حفر یک کانال جایگزین کانال سوئز با ۵۲۰ بمب اتم!

یک روزنامه آمریکایی با استناد به یک یادداشت سابقا محرمانه دولتی فاش کرد، آمریکا چند دهه پیش طرحی پیشنهادی را برای استفاده از ۵۲۰ بمب اتمی به منظور حفر یک کانال جایگزین برای کانال سوئز در اراضی اشغالی در دهه ۱۹۶۰ در نظر گرفته بود.
طرح آمریکا برای حفر یک کانال جایگزین کانال سوئز با ۵۲۰ بمب اتم!

پارسینه: به نوشته بیزینس اینسایدر، این برنامه آمریکا در آن زمان هرگز به ثمر ننشست اما ضرورت وجود یک کانال جایگزین در مارس 2021 به هنگام گرفتار شدن یک کشتی باری به مدت چند روز در عرض کانال سوئز که منجر به تعطیلی این کانال به عنوان یکی از حیاتی‌ترین مسیرهای کشتی رانی جهان شد، بیشتر احساس شد.

طبق محتوای یک سند دولتی آمریکا به تاریخ 1963 که در سال 1996 از طبقه بندی خارج شد، برنامه مقامات آمریکایی این بود که از 520 بمب اتمی برای حفر یک آبراهه در داخل صحرای نقب در اراضی اشغالی استفاده کنند. مقام‌های آمریکایی در این یادداشت خواستار "استفاده از بمب‌های هسته‌ای برای حفاری کانالی در صحرای نقب به سمت دریای بحرالمیت" شده بودند.

دیگران چه می خوانند:
 

به نوشته بیزینس اینسایدر، این یادداشت از سوی "لابراتوار ملی لاورنس لیورمور" وابسته وزارت انرژی آمریکا مطرح شده بود.

در این یادداشت نوشته شده است: "چنانچه از شیوه‌های حفاری متعارف برای این پروژه استفاده شود، این امر شدیدا پرهزینه می‌شود. به نظر می‌رسد که بمب‌های هسته‌ای را می‌توان به شکلی سودمند برای رسیدگی به این وضعیت به خدمت گرفت."

این یادداشت اضافه کرد: "یک چنین کانالی می‌تواند دارای ارزش استراتژیک و جایگزینی برای کانال سوئز فعلی باشد و احتمالا تاثیری چشمگیر در حوزه توسعه اقتصادی خواهد گذاشت."

مقامهای آمریکایی در تحلیل هزینه‌های این پروژه برآورد کردند که برای حفر آن نیاز به دو مگاتون انرژی برای حفر هر یک مایل از آن را دارند و آلکس والرستاین، مورخ آمریکایی و تحلیلگر بیزینس اینسایدر برآورد کرد که در مجموع برای این پروژه نیاز به 1.04 گیگاتون مواد منفجره معادل 520 بمب اتم است.

طبق تحلیل این یادداشت، مسیری که برای این پروژه پیشنهاد شد از صحرای نقب بین دریای مدیترانه و خلیج عقبه بود.

در ادامه این سند نوشته شد، در بیابانهای برهوت صحرای نقب، 130 مایل ناحیه عملا خالی از سکنه هست که برای این شیوه حفاری هسته‌ای مناسب است.

در ادامه این سند تصریح شد: تحقیقات اولیه نشان داد استفاده از این بمبها برای ایجاد کانال به نظر می‌رسد که از جنبه تکنولوژیکی امکانپذیر است.

در این یادداشت اما اشاره شده که این پروژه از جنبه سیاسی امکانپذیر نیست، چون احتمالا کشورهای عرب اطراف سرزمین‌هاس اشغالی شدیدا به ساخت آن اعتراض خواهند کرد.

منبع: ایسنا

طرح آمریکا برای حفر یک کانال جایگزین کانال سوئز با ۵۲۰ بمب اتم!

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟